Rondleidingen voor mensen met
dementie en hun dierbaren
———
Rondleidingen in gebarentaal
in het Dordrechts Museum

Evenementen
datum: 16 jun, 18 aug, 16 sep, 20 okt & 15 dec 2023
locatie:

Dordrechts Museum
Museumstraat 40
Dordrecht


Meer info op website

Rondleidingen voor mensen met dementie en hun dierbaren

Tijdens een Verwondering-rondleiding bekijk je in een kleine groep en onder begeleiding van een speciaal opgeleide museumdocent een beperkt aantal schilderijen uit onze collectie. Iedere twee maanden kun je meedoen aan deze rondleiding. Alles draait om het genieten en beleven van kunst in een veilige omgeving.

Praktisch & reserveren
Wij willen dat het museum voor iedereen toegankelijk is, ook voor mensen die wat extra aandacht verdienen. Ontdek wat we nog meer te bieden hebben.
Wat: Verwondering rondleiding
Wanneer: 18 aug, 20 okt & 15 dec '23
Hoe laat: 14:30-16:00 uur
Prijs: €10,- per persoon, incl. entree en koffie/thee.
Dierbaren, mantelzorgers en begeleiders hebben ook een kaartje nodig. Museumkaart is niet geldig i.c.m. deze rondleiding.
De rondleiding is voor groepen tot maximaal 12 personen (incl. begeleiders) ook beschikbaar op aanvraag. De prijs per groep bedraagt €120.
Neem voor informatie en reserveringen contact op met onze afdeling Planning per e-mail of op +31(0)78 7705217 (tijdens kantooruren).

Rondleidingen in gebarentaal

Een interactieve rondleiding in Nederlandse gebarentaal
Het Dordrechts Museum vindt het belangrijk om toegankelijk te zijn voor iedere bezoeker. Daarom werkt het museum samen met dove rondleiders, die voor doven en slechthorenden rondleidingen verzorgen in de Nederlandse Gebarentaal. In deze interactieve rondleiding ontdek je alles over de hoogtepunten in de vaste collectie van het Dordrechts Museum en in de tentoonstellingen.

Wat: Rondleiding tentoonstelling Jan Veth
Wanneer: Za 17 juni 2023
Hoelaat: 14:30 uur – 15:30 uur
Duur: 60 minuten
Prijs per deelnemer: €15 incl. entree (ook begeleiders hebben een ticket nodig)

Wat: Rondleiding vaste collectie
Wanneer: Za 16 september 2023
Hoelaat: 14:30 uur – 15:30 uur
Duur: 60 minuten
Prijs per deelnemer: €15 incl. entree (ook begeleiders hebben een ticket nodig)

Samenwerking met IN Gebaren
De rondleidingen worden aangeboden in samenwerking met stichting IN Gebaren. Eén van de projecten van de stichting is Musea in Gebaren, een initiatief dat kunst en cultuur toegankelijk maakt voor doven en slechthorenden. Sinds 2016 zijn er 22 dove deelnemers opgeleid tot museumgids en zijn er inmiddels 15 musea die structureel programma's aanbieden in Nederlandse Gebarentaal (NGT).

Groepen
Wil je met een groep komen op een ander moment? Neem dan contact op met onze afdeling Planning per e-mail of op +31(0)78 7705217 (tijdens kantooruren).
Reserveer je ticket <


Complete agenda >