The Arthurs & AAD bij Door
Evenement
datum: 30 november 2019
locatie: Door Dordrecht, Spuiboulevard 220, 3311 GN Dordrecht


Bar is open vanaf 20:00 uur

AAD             20:45 uur

The Arthurs             22:00 uur

AAD

“Melancholie ligt op de loer met fraaie uitgebalanceerde droompop en getemperde maar ontregelende rock”

AAD is een Zeeuws/Rotterdamse band en staat voor ambient alternative rock. De muziek die zij maken is vooral ook meeslepend, aangrijpend en mooi. Zowel op het podium als op hun debuutalbum Tales From The Dirthouse. Een verhaal van vallen en opstaan gevat in 10 unieke nummers. Nummers die het gehele spectrum van de alternative rock opzoeken: zacht mooi, maar ook ruig en hard.
In 2018 werden de eerste singles All The Bright Places en Koh Lanta uitgebracht, en inmiddels is het gehele album verkrijgbaar op vinyl, cd en natuurlijk via de diverse online muziekplatforms. Met een uitstekende recensie van onder andere 3voor12 en aansluitend “The Dirthouse” tour trekken ze begin dit jaar het land in. En doen steden aan als Rotterdam, Den Haag, Breda, Goes en Eindhoven.
Mede door de selectie voor Pop aan zee Gold, speelde AAD op het festival Vestrock. De Recensies over dat optreden waren zo lovend dat AAD gevraagd wordt voor Concert at Sea, over dat optreden en “Tales from the Dirthouse” schreef de Telegraaf onder andere het volgende:
“Naar AAD wil je luisteren!”.

The Arturs

“The Arthurs zet met ‘When I’m Sane’; een ijzersterk debuut op de markt. Het perfecte visitekaartje voor een ticket naar de grote festivals….Into the Great wide Open, Down The Rabbit Hole, Lowlands, Pinkpop. Gooi maar op!” (uit een albumrecensie van ‘When I’m Sane’; door Popunie).
The Arthurs (Rotterdam, Amsterdam) is een alternative rockband, opgericht door zanger, gitarist en songwriter Robin den Drijver. In juni 2017 bracht de band debuutalbum ‘When I’m Sane’ uit, welke werd opgenomen door Den Drijver en drumster Jestke Blonk samen. Later zijn lead gitarist Dylano Hahury en bassist Jelle de Wit aan de line-up toegevoegd.
De band maakt melodieuze, dynamische en rauwe alternatieve rock muziek, waarbij donker elektrisch gitaargeweld wordt afgewisseld met ingetogen en dromerige composities. In hun muziek zijn er invloeden te horen van bands als The Doors, The Smiths, Nirvana en Pixies. Echter, The Arthurs onderscheidt zichzelf vooral door een eigen stijl en geluid.
The Arthurs is een zeer ambitieuze band, met een goede live reputatie, die inmiddels, volledig op eigen kracht, al de podia van gerenommeerde venues zoals Bibelot, De Vorstin, STECK, Altstadt Eindhoven, Vessel 11, Eendracht Festival, Kroepoekfabriek, KINO Rotterdam (filmpremière van Leto),The Fiddler’s Elbow in Londen, Boerderij, Westerpop Festival, Nacht van de Kaap Festival en Taverne Bergen beklommen.
Eind 2019 en begin volgend jaar zal de band nog twee singles met videoclips uitbrengen, waarbij er een samenwerking is aangegaan met actrice en zangeres Kiki van Deursen (o.a. bekend van de NPO-serie Smeris). In 2020 zal The Arthurs, dit keer als vierkoppige band, ook gaan werken aan een nieuwe plaat. De band is inmiddels door menig aanschouwer/criticus een grote toekomst voorspeld!


Complete agenda >