Instaprondleiding Wanderlust
Verwondering rondleiding
Instaprondleiding
Schilders van de Biesbosch
Rondleiding in gebarentaal
“Ik reis dus ik ben”
in het Dordrechts Museum

Expositie
datum: 16 oktober 2022 t/m 16 juni 2023
locatie: Dordrechts Museum, Museumstraat 40, Dordrecht
Meer info op website

Instaprondleiding Wanderlust

Reis met een gids langs de hoogtepunten uit de tentoonstelling.
Bewonder tijdens de instaprondleiding Wanderlust majestueuze vergezichten, snelstromende rivieren, ruige kusten, minutieus geschilderde planten en bloemen en leer de vrouwen en mannen kennen die in de 19de eeuw met potlood en penseel in de hand de grens overstaken.

Wat: Instaprondleiding Wanderlust
Wanneer: 16/10, 06/11, 18/12 en 8/1/'23
Hoe laat:14:30-15:30 uur
Prijs: €5,- excl. entree.
Reserveer tickets

Verwondering rondleiding

Rondleidingen voor mensen met dementie en hun dierbaren.
Tijdens een Verwondering-rondleiding bekijk je in een kleine groep en onder begeleiding van een speciaal opgeleide museumdocent een beperkt aantal schilderijen uit onze collectie. Iedere twee maanden kun je meedoen aan deze rondleiding. Alles draait om het genieten en beleven van kunst in een veilige omgeving.<

Vrijdag 21 oktober - 14.30 – 16.00 uur
Vrijdag 16 december - 14.30 – 16.00 uur
Vrijdag 17 februari 2023 -14.30 – 16.00 uur
Vrijdag 21 april 2023 - 14.30 – 16.00 uur
Vrijdag 16 juni 2023 - 14.30 – 16.00 uur

De rondleiding is voor groepen tot maximaal 12 personen (incl. begeleiders) ook beschikbaar op aanvraag. De prijs per groep bedraagt €120.
Prijs: €10,- per persoon, incl. entree en koffie/thee. Dierbaren, mantelzorgers en begeleiders hebben ook een kaartje nodig. Museumkaart is niet geldig i.c.m. deze rondleiding.
Neem voor informatie en reserveringen contact op met onze afdeling Planning per e-mail of op +31(0)78 7705217 (tijdens kantooruren).

Wij willen dat het museum voor iedereen toegankelijk is, ook voor mensen die wat extra aandacht verdienen. Ontdek wat we nog meer te bieden hebben.

Instaprondleiding Schilders van de Biesbosch

De Biesbosch, een heerlijke plek om de natuur te verkennen en tot jezelf te komen.
Schrijver, gids en kenner Wim van Wijk is met dit prachtige natuurgebied vergroeid. Hij is er geboren en getogen en heeft over alle aspecten ervan boeken geschreven. Ook speelde hij een grote rol in de totstandkoming van de tentoonstelling Schilders van de Biesbosch.
Wim is dan ook de uitgelezen persoon om mee door de tentoonstelling te lopen; en dat kan! Op 8 en 29 oktober zal hij een instaprondleiding geven en de bezoekers meer vertellen over het prachtige nationale park.
Ben jij benieuwd naar alles wat Wim te vertellen heeft? Meld je dan snel aan, want er zijn maar een beperkt aantal plekken.

Wat: Instaprondleiding Schilders van de Biesbosch
Wanneer: 29 okt 2022
Hoe laat: 12:00-13:00 uur
Prijs: €5,- excl. entree.

* Maximaal aantal deelnemers is 15. Reserveer tickets

Rondleiding in gebarentaal

Een interactieve rondleiding in Nederlandse gebarentaal
Het Dordrechts Museum vindt het belangrijk om toegankelijk te zijn voor iedere bezoeker. Daarom werkt het museum samen met dove rondleiders, die voor doven en slechthorenden rondleidingen verzorgen in de Nederlandse Gebarentaal. In deze interactieve rondleiding ontdek je alles over de hoogtepunten in de vaste collectie van het Dordrechts Museum en in de tentoonstellingen.

Za 19 november NGT-rondleiding Wanderlust
Aanvang: 15:00 uur
Duur: 60 minuten
Prijs per deelnemer: €10 incl. entree (ook begeleiders hebben een ticket nodig)

Samenwerking met In Gebaren
De rondleidingen worden aangeboden in samenwerking met stichting IN Gebaren. Eén van de projecten van de stichting is Musea in Gebaren, een initiatief dat kunst en cultuur toegankelijk maakt voor doven en slechthorenden. Sinds 2016 zijn er 22 dove deelnemers opgeleid tot museumgids en zijn er inmiddels 15 musea die structureel programma's aanbieden in Nederlandse Gebarentaal (NGT).


"Ik reis dus ik ben"

Een gesprek over reizen.
Tijdens de rondleiding "Ik reis dus ik ben" dwalen bezoekers kriskras door de tentoonstelling Wanderlust. Onderweg wordt er bij diverse kunstwerken stilgestaan en gesproken over de veranderende betekenis van reizen door de eeuwen heen. Onder leiding van een gids gaan bezoekers in gesprek over wat er te zien is en via persoonlijke verhalen worden inzichten van verschillende denkers tegen het licht gehouden.

Wat: "Ik reis dus ik ben"
Wanneer: 27 nov 2022
Hoe laat: 15:30-16:30 uur
Prijs: €5,- excl. museumentree

* Max. aantal deelnemers = 15.

Reserveer tickets

Complete agenda >