Rondleidingen
in Dordrechts Museum

Evenement
datum: meerdere datums
locatie: Dordrechts Museum, Museumstraat 40, Dordrecht
Meer info op website

Rondleiding: Thema: Tholen
Ontroerende portretten, intieme interieurs en schoonheid van het alledaagse leven 9 en 23 februari 2020

Maak kennis met één van de meest toonaangevende schilders van de late 19de eeuw, zijn werk en zijn leven. Hoewel zeer geliefd bij verzamelaars, is Willem Bastiaan Tholen niet de meest bekende schilder van zijn generatie. Wie zijn kunst kent, denkt meestal aan schilderijen van landschappen en water. Terwijl juist de grote verscheidenheid van zijn werk de critici destijds al opviel: ‘Tholen durft álles aan’.

Tholen (1860-1931) hoorde nergens echt bij. Hij ging vooral zijn eigen gang. Schatplichtig aan de Haagse School, met schilders als Gabriël, Maris en Witsen. Maar toch anders. Modern door zijn onderwerpkeuze en het perspectief in zijn schilderijen. De rondleider neemt u mee langs ontroerende portretten, intieme interieurs en de schoonheid van het kleine alledaagse leven.

* Volwassenen betalen naast de activiteit ook de reguliere entreeprijs voor het museum. Museumkaarthouders en kinderen t/m 18 jaar hebben gratis museumentree. 
  • Tijd 14:30-15:30 uur
  • Prijs € 5,00 *

Rondleiding: Collectie Tour
Ontdek 6 eeuwen schilderkunst 1 maart 2020

    Tijd 14:30 – 15:30 uur
  • Prijs Gratis* (excl. entree)

Rondleiding: Verwondering
voor mensen met dementie en hun dierbaren 3 april 2020, 5 juni 2020, 7 augustus 2020, 2 oktober 2020 en 4 december 2020

In het Dordrechts Museum kunnen mensen met de ziekte van Alzheimer of andere vormen van dementie en hun dierbaren een speciale rondleiding volgen. Tijdens een VERWONDERING-rondleiding bekijkt u in een kleine groep een beperkt aantal kunstwerken. Een speciaal opgeleide museumdocent brengt samen met u de schilderijen tot leven. Alles draait om het genieten en beleven van kunst in een veilige omgeving.

Uit onderzoek blijkt dat het ervaren van kunst een positieve invloed heeft op het welbevinden van mensen met dementie. Tijdens de VERWONDERING-rondleidingen beleven mensen met dementie en hun dierbaren samen de kracht van kunst.

Groepsbezoek

Wilt u met een groep komen op een ander moment? Dat kan ook.
Hiervoor bedragen de kosten € 95,- voor een groep van min. 8 en max. 12 personen, inclusief entree en koffie/thee.

Reserveren

Reserveren kunt u bij mw. Nancy Schuurmans via e-mail .(JavaScript must be enabled to view this email address)

  • Tijd 14:30 - 16:00 uur
  • Prijs € 8,- per persoon, incl. entree en koffie/thee. Dierbaren, mantelzorgers en begeleiders hebben ook een kaartje nodig. Museumkaart is niet geldig i.c.m. deze rondleiding.

Complete agenda >