Modelbouw Event bij Door
Expositie
datum: zaterdag 22 juni en zondag 23 juni 2019
locatie:

Door Dordrecht
Spuiboulevard 220
3311 GN Dordrecht


Meer info op website

Op 22 en 23 juni, tijdens het openingsweekend van de Zomerkermis Dordrecht, is bij Stichting DOOR het Modelbouw Event waar diverse modelbouwers uit de Benelux hun kermismodellen tentoonstellen.

Modelbouw in alle soorten en maten

Iedere modelbouwer werkt op een eigen manier. De één maakt gebruik van bekende merken, zoals Lego, K’nex, of Faller. De ander bedenkt alles zelf en koopt de benodigde materialen in. Dit valt onder zelf- of eigenbouw. Er zijn ook verschillen in schaalgroottes en bouwstijlen. Zo is er een groep bouwers die bestaande attracties nabouwt. Ze maken foto’s van alle decoraties en maken zo een schaalmodel van een attractie. Anderen verzinnen zelf de decoraties vaak aangekleed met fraaie verlichting. Om de sfeer en het decor compleet te maken worden de attracties in een straat of op een plein geplaatst.

Openingstijden, locatie en toegang

Op zaterdag 22 juni is het Modelbouw Event te bezoeken van 12:00 tot 20:00. Op zondag 23 juni is de tentoonstelling open van 11:00 tot 18:00
Stichting DOOR is gevestigd aan de Spuiboulevard 220 (het voormalig Belastingkantoor) en op loopafstand van de Zomerkermis. De toegang is gratis en geschikt voor het hele gezin.

Over het Modelbouw Event

Achtbaanfanclub.eu is in 2012 begonnen met het organiseren van het Modelbouw Event. Na drie edities in Drouwenerzand, één in een attractiepark in Drenthe, en edities in Alblasserdam en Zwijndrecht is nu (eindelijk) Dordrecht aan de beurt.


Complete agenda >