Mandalatekenen
bij Kleurpunt

Workshops
datum: iedere 4e donderdag van de maand
locatie: Kleurpunt, Grotekerksplein 1c Dordrecht
Meer info op website

Het woord “Mandala” stamt uit de klassieke Indiase taal, het Sanskriet en betekent “cirkel “of “wiel”.

De cirkel bestaat bij de gratie van het middelpunt, hoewel dat middelpunt niet altijd zichtbaar hoeft te zijn. De cirkel is een belangrijk religieus symbool. Het centrum staat voor God, de ene, de oorsprong, de kern, het geheime, het centrum van alle natuurverschijnselen. Onze wereld speelt zich af op de omtrek die gedefinieerd wordt door zijn afstand van de oorsprong. Alles in het universum, en dus ook in ons leven, draait om een bepaalde kern, het middelpunt.

De Mandala komt in bijna  alle culturen/religies voor, o.a.: in Boeddhistische kloosters, in moskeeën van de Islam, in kerken en kathedralen van de Christelijke cultuur. Aboriginals, Indianen en monniken maken tijdelijke mandala’s in de aarde. De Mandala wordt gebruikt als middel tot bezinning, als hulpmiddel tot concentratieverhoging, als middel bij rituelen, voor ontspanning of als kunstzinnig element.

De gedachte achter de mandala als therapievorm is dat tekenen in een cirkel mensen helpt om kontakt te maken met hun eigen kern. En wat vooral belangrijk is, is dat tekenen en kleuren in een cirkel gewoon heerlijk is om te doen, doordat de oneindigheid van de cirkel een afgebakende ruimte is waarin je je op dat moment bevindt.

Data en thema’s
De workshops worden zoveel mogelijk iedere 4e donderdag van de maand gegeven.
De data voor de komende periode vind je hier en in de agenda. Het thema voor de aankomende workshop wordt bekend gemaakt in de pagina “nieuws” en onderaan deze pagina.
Ook kun je een workshop aanvragen als je met minimaal 4 personen komt. De datum spreken we dan af in overleg.

Tijd: 10.00-13.00 uur
Kosten: € 25,- voor een losse workshop. Je kunt ook een strippenkaart aanschaffen van € 100,- voor 5 keer. De strippenkaart is een jaar geldig. Je hebt dan € 5,- korting per keer.

In de maanden Juli en Augustus zijn er geen mandalaworkshops
  • 23 januari    Thema Allemaal cirkels
  • 27 februari   Thema Spiegelen
  • 26 maart      Thema Kunstenaar Hundertwasser
  • 23 april        Thema Roosvenster
  • 28 mei         Thema Maak je eigen sjabloon
  • 25 juni         Thema Spelen met geometrische sjablonen
Contact
Je kunt mij bereiken via onderstaande gegevens.
E.: .(JavaScript must be enabled to view this email address)
T.: 078 – 6136301 06 -11887176

Het atelier is iedere 1e zondag van de maand te bezoeken tijdens Kunstrondje Dordt of op afspraak. Wil je mij volgen op de sociale media ? Like dan mijn Facebookpagina of volg mij op LinkedIn
Als je je kind wilt aanmelden voor de kindercursus klikt u dan hier.
Wil je meedoen met een workshop of wil je meer informatie klik dan hier.

Complete agenda >