Binnen spelen in Huis van Gijn
Evenementen
datum: 1 maart 2019
locatie:

Huis van Gijn
Nieuwe Haven 30
Dordrecht


Meer info op website

Een gezellige spelletjesmiddag in Huis Van Gijn voor kinderen samen met hun (groot) ouders. Oudhollandse spellen zoals sjoelen, kegelen en Pim-Pam-Pet worden herontdekt op de speelgoedzolder van Huis Van Gijn.

Aanmelden bij de balie op de dag zelf

 • Type Evenement
 • Datum 1 maart 2019
 • Tijd 14:00 – 16:00
 • Prijs Gratis (volwassenen excl. museumentree)
Molen Kyck over den Dyck doet mee met Kunstrondje Dordt
Expositie
datum: zondag 3 februari 2019
locatie:

Molen Kyck over den Dyck
Noordendijk 144
3311RR Dordrecht


Meer info op website

De internationaal bekende schilderes Peet Quintus zal haar unieke schilderijen op molendoek presenteren tijdens Kunstrondje Dordt in  molen Kyck over den Dyck aan de Noordendijk.
Daarnaast wordt de foto expositie van fotowerkgroep Ommoord geopend met een andere “Kiek op den Diek”.  Het geheel wordt opgeluisterd door het Wantij combo.

Van molenzeil tot schilderij.

Kunstenares Peet Quintus, Typical Dutch Art, gebruikt authentiek molenzeil als basis voor haar typisch Nederlandse schilderijen. Peet Quintus heeft een methode ontwikkeld voor het schoonmaken en prepareren van het molenzeil dat vaak 20 tot 30 jaar dienst doet op de wieken van de molen. Alle kunstwerken zijn hand geschilderd met olieverf en bevatten een certificaat met details van de molen waarvan het molenzeil afkomstig is.

De schilderijen op molendoek zijn alleen te zien tijdens kunstrondje op 3 februari. De fototentoonstelling blijft 2 maanden hangen tot eind maart.

Peet Quintus 
Kunstenares

Typical Dutch Art

T  +31 (0) 6 21 20 78 95
E  info@typicaldutchart.nl

W http://www.typicaldutchart.nl

Huis Tour in Huis van Gijn
Evenementen
datum: 3 februari 2019
locatie:

Huis van Gijn
Nieuwe Haven 30
Dordrecht


Meer info op website

In het fraaie Huis Van Gijn staat de tijd al ruim een eeuw stil. Een groot deel van het woonhuis van bankier, jurist en verzamelaar Simon van Gijn, die er vanaf 1864 met zijn echtgenote Cornelia woonde, is nog intact en ingericht als toen. Het huis voelt alsof de bewoners er elk moment terug zullen keren. Tijdens deze rondleiding ontdekt u hoe een familie op stand en het personeel rond 1900 woonde, werkte en leefde.

Aanmelden bij de balie op de dag zelf

 • Type Rondleiding
 • Datum 3 februari 2019
 • Tijd 14:30 – 15:30 uur
 • Prijs Gratis, excl. entree
‘Dordt hé’ verzamelde portretten van Dordrecht in SBK Dordrecht
Expositie
datum: 12 januari t/m 23 februari 2019
locatie:

SBK Dordrecht
Voorstraat 180,
3311 ES Dordrecht
In de expositie 'Dordt hé' wordt een verzameling portretten getoond van het eiland van Dordrecht en haar inwoners. De expositie bestaat uit recent werk van Mascha Joustra en ouder werk (om en nabij 1980) van verschillende (Dordtse) kunstenaars, te weten: Thijs Wolzak, Anna Pool, Marc Ruygrok, Hans de Jong en Wick van Rij.

Mascha Joustra maakte de serie ‘Elders’ waarin zij haar ervaring als katholieke Brabander met het protestantse Dordrecht heeft willen vastleggen. Het resultaat is een schitterende en goed ontvangen fotoserie van het eiland van Dordrecht, haar rivieren en haar inwoners. Of zoals zij zelf zegt: ‘het verlangen naar ‘elders’ wordt weergegeven in verhalende beelden die doen denken aan tijden van weleer, het symboliseert een weemoed naar toen.’
 
De foto’s van Thijs Wolzak, Anna Pool, Marc Ruygrok, Hans de Jong  en Wick van Rij corresponderen met het recentere werk van Mascha Joustra in hun weergave van plekken en mensen die Dordrecht typeren.  

De expositie loopt tot 23 februari 2019.

Openingstijden van SBK Dordrecht zijn elke week van woensdag tot en met zaterdag en de eerste zondag van de maand, van 12:00 t/m 17:00.

U bent van harte welkom!
Tentoonstelling Lou Ten Bosch in Pictura
Expositie
datum: 6 januari t/m 10 februari 2019
locatie:

Pictura
Voorstraat 190
3311 ES Dordrecht


Meer info op website

De kunstenaar en de etnograaf

Een keuze uit het nagelaten werk van Lou Ten Bosch in samenspraak met een selectie etnografica van Ad Breevaart. De tentoonstelling wordt aangevuld met documentatie uit het Pictura-archief.

Het kunstenaarschap van Lou Ten Bosch kenmerkt zich door een speelse veelzijdigheid en talent tot improviseren. Als docent tekenen wist hij hiervan ruimschoots gebruik te maken. In het beeldende werk werden alle mogelijke materialen door hem  benut en hergebruikt. De tekening, het schilderij, een bewerkte daklei of badkamertegel, maar ook een kunstig gevlochten houtwal kwamen in zijn scheppingsdrang gelijkwaardig aan bod. Zijn activiteiten als performer zijn legendarisch geworden.

Ad Breevaart heeft vanuit een speelse levenshouding een collectie etnografica bijeen gebracht met een persoonlijke smaak. Intuïtief verzamelt hij maskers, ceremoniële objecten en voorouderbeelden uit uiteenlopende culturen. Maar ook hedendaagse iconen zoals bijvoorbeeld Nijntje, hebben daarin een plaats gekregen. De verzamelaar Breevaart blijft met open blik steeds alert op nieuwe vondsten.  

U bent van harte uitgenodigd voor de feestelijke opening op zaterdag 5 januari 2019 om 17 uur.

Otto Dicke Tekenaar in het Dordrechts Museum
Expositie
datum: 9 december 2018 t/m 26 mei 2019
locatie:

Museumstraat 40
Dordrecht


Meer info op website

In 2018 is het de 100ste geboortedag van Otto Dicke.

Hij maakt als bekende Dordtse tekenaar deel uit van de geschiedenis van de stad. Het Dordrechts Museum organiseert daarom een kleine overzichtstentoonstelling met circa 75 tekeningen.

Dicke is geboren in 1918 in Dordrecht. Hij was beeldend kunstenaar, tekenaar en illustrator, cartoonist, striptekenaar, boekillustrator en ontwerper van mozaïeken voor scholen en kerken.

Otto Dicke leerde zichzelf tekenen en bereikte daarin een verbluffend niveau. Hij was een geboren tekenaar. Een tekenfenomeen, werd hij al eens genoemd. De verworven inzichten van illustere voorgangers als Rembrandt, Daumier en de impressionisten, verwerkte hij in zijn persoonlijke stijl, zijn eigen schriftuur. Intens en betrokken verbeeldde hij een herkenbare wereld, trefzeker en kwetsbaar.

In de jaren vijftig kreeg hij bekendheid als illustrator en striptekenaar. Jarenlang maakte hij onder andere samen met Cees Buddingh, het stripverhaal voor kranten als De Rotterdammer en de Nieuwe Haagse Courant. Later werd hij bekend door zijn vrije werk, voornamelijk gebundelde tekeningen van landschappen, modellen en kinderen.

De verbondenheid met zijn omgeving is even voelbaar in de vele landschappen, stads- en havengezichten, als in de portretten van volwassenen en kinderen en de modellen die hij tekende. Zijn atelier in het gebouw van het Dordtse Teekengenootschap Pictura was de plaats waar hij na 35 jaar zou terugkeren na de talloze reizen en tekentochten met collega’s.

Hoewel reeksen prachtige bladen zijn ontstaan op reizen (veel door Frankrijk), is het landschap van Otto Dicke’s voorkeur het Nederlandse, nauwkeuriger gezegd, het Hollandse landschap. Hij was verknocht aan Dordrecht, de plek waar hij geboren is. Het landschap, de dorpen en de stadjes langs de rivieren en in de waarden in de ruime omgeving van Dordrecht, tekende hij met een duidelijke genegenheid en met grote gevoeligheid voor stemming, voor klimaat.

Stadswerken van Ton Kraayeveld in het Dordrechts Museum
Expositie
datum: 8 december 2018 t/m 5 mei 2019
locatie:

Museumstraat 40
Dordrecht


Meer info op website

Ton Kraayeveld is in 2017 benoemd tot de eerste Stadskunstenaar van Dordrecht. De afgelopen twee jaar heeft hij de stad en haar inwoners op verrassende wijze geobserveerd en vastgelegd op papier. Het Dordrechts Museum toont deze werken in een tentoonstelling die vanaf 8 december 2018 te zien is.

Als Stadskunstenaar maakte Ton Kraayeveld (1955) onder andere een serie aquarellen van toevallige voorbijgangers. Hieruit blijkt dat de vluchtigheid van de aquareltechniek zich goed leent voor het vastleggen van alledaagse handelingen zoals het gebruik van een mobieltje, het maken van selfies of het uitlaten van de hond.

Over Ton Kraayeveld

Het werk van kunstenaar Ton Kraayeveld is bijna grafisch en raakt opvallend aan de huidige tijdsgeest. Hij geeft zijn beeldende ideeën op zo’n manier weer dat er zich een zekere dubbelzinnigheid voordoet. De kijker kan zo zijn eigen gedachten op het werk projecteren.

Kraayeveld werkt al jaren aan schilderijen en tekeningen van sterk vereenvoudigde voorstellingen met heldere kleuren en duidelijke contouren. Hij heeft een klinische stijl van compositie, waarbij overbodige details in de voorstelling worden weggelaten. Afstandelijk en vereenvoudigd zijn objecten en personen in beeld geplaatst. De omgeving is vaak in één kleur weergegeven.

Een deel van de werken wordt na afloop van de tentoonstelling opgenomen in de collectie van het Regionaal Archief Dordrecht.

Te kunst en te keur in Het Hof van Nederland
Expositie
datum: 11 november 2018 t/m 2 juni 2019
locatie:

Hof 6
Dordrecht


Meer info op website

De Bijbel is het meest verkochte boek ter wereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het eerste Nederlandstalige boek dat in 1477 gedrukt werd een Bijbel was. Tijdens de Synode van Dordrecht wordt opdracht gegeven voor de eerste officiële Nederlandse vertaling van de Bijbel. Deze vertaling uit de directe grondtekst verschijnt voor het eerst in 1637. Gefinancierd en geautoriseerd door de Staten-Generaal krijgt het de naam: Statenvertaling. Ook in Dordrecht werd de Statenvertaling gedrukt, door de beroemde familie Keur. Voor het eerst krijgt dit familiebedrijf nu een tentoonstelling.

De nieuwe Statenbijbel bereikt een groot publiek. Afhankelijk van de portemonnee van de koper is er van alles mogelijk: van een eenvoudige, kleine uitgave tot een rijk geïllustreerde en gepersonaliseerde uitgave van groot formaat. In Dordrecht wordt de familie Keur de belangrijkste drukker en uitgever van Statenbijbels. Hun eerste druk verschijnt in 1666, waarna er nog vele volgen. Al snel staat de Keurbijbel bekend om de hoge kwaliteit en de weinige drukfouten. Keurbijbels worden op maat gemaakt voor de koper, die zelf de kaft, het formaat en de illustraties en kaarten mag kiezen. De trend Bijbels te maken naar de wensen van de koper zien we tegenwoordig nog steeds: van doelgroep gerichte thema Bijbels tot ‘printing on demand’. In deze tentoonstelling staat de kunst en kwaliteit van deze bijzondere Statenbijbels centraal en komen de familie Keur en hun prachtige Keurbijbels opnieuw samen in Dordrecht.

Robot schrijft de Statenbijbel
Expositie
datum: 11 november 2018 t/m 2 juni 2019
locatie:

Het Hof van Nederland
Hof 6
Dordrecht


Meer info op website

Robot schrijft de Statenbijbel

Koning Willem-Alexander zette bij de start van Ode aan de Synode op het plein van het Hof van Nederland symbolisch een robotarm in werking, die gedurende zes maanden de Statenbijbel kalligrafeert.

De bios is een een project van het Duitse kunstenaarscollectief robotlab. In zes maanden tijd zal de industriële robot non-stop de Statenbijbel uitschrijven. Net als een monnik in het scriptorium tekent de robot de kalligrafische lijnen met hoge precisie.

Deze installatie is voor het eerst in Nederland te zien en is dag en nacht vrij te bezichtigen.

Op het plein voor Het Hof van Nederland staat een project van het Duitse kunstenaarscollectief robotlab. In zeven maanden tijd zal een industriële robot non-stop de Statenbijbel uitschrijven. Net als een monnik in het scriptorium tekent de robot de kalligrafische lijnen met hoge precisie. Deze installatie is voor het eerst in Nederland te zien en is dag en nacht vrij te bezichtigen. Lees meer.

bios [bible] wordt mede mogelijk gemaakt door het : Nederlands Bijbelgenootschap.

De familie Keur in het Hof van Nederland
Expositie
datum: 11 november 2018 t/m 2 juni 2019
locatie:

Hof 6
Dordrecht


Meer info op website

De familie Keur

De drukkersfamilie verdient veel geld en aanzien met de Keurbijbels. Door ‘op stand’ te trouwen, versterken ze hun maatschappelijke status en markpositie. Generaties lang drukken de Keurs’ Bijbels. Het begint met de broers Hendrik en Jacob. Hun vader was bierdrager, van hun stiefvader Jacob Braat nemen ze de drukkerij over. Jacob trouwt met Elisabeth van Duijvelant, een vrouw uit een adellijk geslacht. Jacobs zoon Pieter trouwt met Cornelia de Groot, de dochter van de Amsterdamse drukker de Groot. Hierdoor vergroten ze hun positie in de markt. Pieters’ zonen? Die heten Jacob en Hendrik!

Het pand van de drukkerij aan de Lange Breestraat in Dordrecht. Het pand bestaat nu helaas niet meer. De Keurbijbels zijn zo populair dat er op de zolder van het stadhuis soms voorraden moeten worden aangelegd.

400 Jaar Statenbijbels in het Dordrechts Museum
Expositie
datum: 11 november 2018 t/m 2 juni 2019
locatie:

Museumstraat 40
Dordrecht


Meer info op website

Statenbijbels

Gelijktijdig met Werk, bid & bewonder is in Het Hof van Nederland de tentoonstelling Te Kunst en Te Keur te zien.

De Bijbel is het meest verkochte boek ter wereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het eerste Nederlandstalige boek dat in 1477 gedrukt werd een Bijbel was. Tijdens de Synode van Dordrecht wordt opdracht gegeven voor de eerste officiële Nederlandse vertaling van de Bijbel. Deze vertaling uit de directe grondtekst verschijnt voor het eerst in 1637. Gefinancierd en geautoriseerd door de Staten-Generaal krijgt het de naam: Statenvertaling.

De nieuwe Statenbijbel bereikt een groot publiek. Afhankelijk van de portemonnee van de koper is er van alles mogelijk: van een eenvoudige, kleine uitgave tot een rijk geïllustreerde en gepersonaliseerde uitgave van groot formaat. In Dordrecht wordt de familie Keur de belangrijkste drukker en uitgever van Statenbijbels. Hun eerste druk verschijnt in 1666, waarna er nog vele volgen. In deze tentoonstelling staat de kunst en kwaliteit van deze bijzondere Statenbijbels centraal en komen de familie Keur en hun prachtige Keurbijbels opnieuw samen in Dordrecht.

De Statenvertaling

De Bijbel is van en voor iedereen. Daarover zijn alle deelnemers aan de Synode van Dordrecht (1618/19) het eens. De bestaande Nederlandse Bijbels zijn echter niet betrouwbaar genoeg. Daarom wordt besloten een eerste officiële Nederlandse Bijbelvertaling te maken, direct vanuit het Hebreeuws, Grieks en Aramees. De Staten-Generaal financieren het project. Vandaar de naam: Statenvertaling.

Dankzij de boekdrukkunst verspreidt de Statenvertaling zich razendsnel. Eeuwenlang blijft die de belangrijkste Bijbelversie in ons land en kerkgenootschappen gebruiken haar nog steeds.

Voor wie denkt dat de Bijbelmarkt tegenwoordig op een laag pitje staat, heeft het mis. Het aanbod is groot en de variëteit aan themabijbels lijkt oneindig. Bijbels zijn er – ook nu nog – te ku(n)st en te keur.

Liever Turks dan Paaps in het Dordrechts Museum
Expositie
datum: 11 november 2018 t/m 26 mei 2019
locatie:

Museumstraat 40
Dordrecht


Meer info op website

In Nederland wordt vaak teruggegrepen op ‘calvinistische’ waarden als autonomie, culturele diversiteit en tolerantie. Maar weten we waar deze vandaan komen? In dit drieluik duikt fotograaf-kunstenaar Ahmet Polat in de vergeten geschiedenis van het ‘calvinoturkisme’.

Tijdens de Tachtigjarige Oorlog vinden de Nederlandse opstandelingen steun bij het Ottomaanse Rijk. Net als Willem van Oranje strijdt de sultan tegen de katholieke Spaanse koning. In het Ottomaanse Rijk geldt bovendien vrijheid van geloof. Deze tolerantie maakt de sultan tot voorbeeld voor de Nederlandse vrijheidsstrijders. Met de leus ‘Liever Turks dan Paaps’ onderstrepen ze dit.

De calvinistische Nederlanders en de islamitische Turken delen dus een gemeenschappelijke geschiedenis van tolerantie en vrijheid. De band is niet alleen historisch. Ook in de geloofsbeleving, rituelen en waarden van nu zijn er meer overeenkomsten dan gedacht.

Werk, bid en bewonderIn het Dordrechts Museum
Expositie
datum: 11 november 2018 t/m 26 mei 2019
locatie:

Museumstraat 40
Dordrecht


Meer info op website

De Nederlandse politieke elite bestond vanaf de 17de eeuw – de Gouden Eeuw – uit calvinisten.  Hun rijkdom en maatschappelijke status etaleerden ze met grote huizen, chique interieurs én fraaie kunst. Maar kunst en calvinisme; gaat dat wel samen? Calvinisme wordt immers geassocieerd met sober, streng en spaarzaam. En kunst met rijkdom en luxe. Maar wat was de werkelijke relatie van calvinisten tot kunst?

In Werk, bid & bewonder worden clichés over kunst en calvinisme ontrafeld en enkele hardnekkige mythes ontkracht. De tentoonstelling laat de relatie tussen calvinisme en kunst in een brede context zien. Ook literatuur, muziek en kerkarchitectuur komen namelijk aan bod, in de vorm van (kunst)objecten, maar ook in videoportretten met onder meer architect Francien Houben, zanger Ernst Daniël Smid en cabaretier Freek de Jonge.

Bewonder het werk van schilders van de 17de tot begin 20ste eeuw, zoals Ferdinand Bol, Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh, Theo van Doesburg en Piet Mondriaan. Foto- & videokunstenaar Ahmet Polat zorgt voor een hedendaagse vertaling van het begrip calvinisme in onze huidige samenleving.

400-jarig Ode aan de Synode
Evenementen
datum: 10 november 2018 tot 29 mei 2019
locatie: Dordrecht
Meer info op website

Van 10 november 2018 tot 29 mei 2019 viert Dordrecht het 400-jarig jubileum onder de noemer Ode aan de Synode met een breed publieksprogramma. Meer informatie is te vinden op synode400.nl.
In 1618/1619 was Dordrecht een half jaar lang het centrum van Europa. Meer dan honderd professoren, politici en predikanten uit binnen- en buitenland, kwamen in Dordrecht bijeen voor een unieke kerkvergadering. Deze Synode van Dordrecht had grote gevolgen voor de landspolitiek, het kerkelijk leven en de cultuur in de Republiek.
Zo werd in de ‘Dordtse Leerregels’ werd een strengere religieuze koers vastgelegd. En werd besloten dat er een eerste officiële Nederlandse vertaling van de bijbel moest worden gemaakt, de Statenvertaling. De Synode versterkte over de hele linie de positie van het calvinisme in de Republiek.

AGENDA

 • 10 november 2018 - 12 mei 2019
  Synode 5D, een tijdreis naar 1618/1619 in de binnenstad van Dordrecht
  Een 3D-virtuele reconstructie van een aantal plekken in de binnenstad van Dordrecht. De gebruiker kan zelfstandig rondlopen en wordt tijdreiziger …

 • 11 november 2018 - 26 mei 2019
  Robotarm: Bible in het Hof van Nederland

  Speciaal voor de viering van 400 jaar Synode heeft het Duitse kunstenaarscollectief robotlab een robot geprogrammeerd die non-stop in bijna zeven maanden de complete Bijbeltekst van de Statenvertaling uitschrijft  …

 • 11 november 2018 - 2 juni 2019
  Te Kunst en te Keur, 400 jaar Statenbijbels in het Hof van Nederland

  De Bijbel is het meest verkochte boek ter wereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het eerste Nederlandstalige boek dat in 1477 gedrukt werd een Bijbel was. Tijdens de Synode van Dordrecht wordt opdracht gegeven voor de eerste officiële Nederlandse vertaling …

 • 11 november 2018 - 26 mei 2019
  Werk, bid en bewonder in het Dordrechts Museum

  In de tentoonstelling maakt de bezoeker kennis met ‘de’ calvinist. Ontdek dat het clichébeeld van deze sobere, zuinige, strenge en hardwerkende Nederlander toch wat genuanceerder ligt ...

 • 24 november 2018 - 26 mei 2019
  Helmantel in de Grote Kerk
  Als Ode aan de Synode maakt Henk Helmantel een ’Synode-werk’ van en in de Grote Kerk van Dordrecht. Rond dit specifieke werk wordt tijdens de 180 dagen ’Ode aan de Synode’ in 2018-2019 een compacte Helmantel-tentoonstelling gerealiseerd ...

 • 5 januari 2019
  De Synode en Muziek - Een nieuw begin in de Grote Kerk
  M.m.v. Eva van Urk met een lezing over ‘de synode en de invloed op duurzaam leven’, Cor Ardesch – orgel ...

 • 2 februari
  De Synode en Muziek - Calvinistische spiritualiteit in de Grote Kerk

  M.m.v. de Domcantorij o.l.v. Remco de Graas, Cor Ardesch – orgel, Marianne Eekhout geeft een toelichting ...

 • 2 maart
  De Synode en Muziek - Het kerklied vanaf de Synode in de Grote Kerk

  M.m.v. Arie Eikelboom – lezing, Cor Ardesch – orgel ...

 • 15 maart
  Dordrecht Pride; Hoe Gastvrij ben jij? In de Grote Kerk
  Lokale en landelijke kerkleiders, politieke en belangenorganisaties worden uitgenodigd om tot een verdrag te komen waarin kerkgenootschappen zich uitspreken voor respect en verdraagzaamheid van een ieder met een lhbt-identiteit binnen het geloof. Dit laat zien waar de samenleving staat 400 jaar na de Dordtse Synode, waarin de samenstelling van de maatschappij is veranderd ...

 • 6 maart première, 7, 14, 17, 21, 24, 28 en 31 maart
  Gast! in Hotel Bellevue Groothoofd

  Een theaterproject over het thema gastvrijheid in Dordrecht toen en nu gespeeld op een bijzondere locatie: Hotel Bellevue, naast de beroemde Groothoofdspoort. Toen een herberg, nu een hotel. We willen Gast! in diverse kamers en vertrekken van dit hotel spelen.

 • 6 april
  De Synode en Muziek - Bach en de Synode in de Grote Kerk

  Cantate 99 J.S. Bach Was Gott tut, das ist wohlgetan m.m.v. Sura Cantat en Accademia Amsterdam o.l.v. Catrien Posthumus Meyjes, Cor Ardesch – orgel ...

 • 18 april
  The Passion 2019
  Dordrecht vormt op Witte Donderdag 2019 het decor voor The Passion. Burgemeester Wouter Kolff is dankbaar gastheer voor het evenement: “We zijn enorm blij dat The Passion naar Dordrecht komt. Dordrecht is de oudste stad …

 • 6 mei
  Congres & wandeling 400 jaar Canones in de Grote Kerk

  Op 6 mei 2019 is het precies 400 jaar geleden dat de 5 canones, of leerregels opgesteld ter synode voor het eerst werden gepresenteerd. Ze werden hardop voorgelezen in een stampvolle Grote Kerk. Het volk stroomde toe …

 • 9 januari, 13 februari, 13 maart, 10 april, 17 april, 8 mei en 15 mei
  Synode wandeling via de VVV

  De VVV Dordrecht organiseert op woensdagochtenden een stadswandeling in het kader van 400 jaar Synode.

Informatie is te vinden op synode400.nl.