Outsider Art Expositie in Galerie Via Lumina
Expositie
datum: 4 februari t/m 31 maart 2018
locatie:

Stichting Via Lumina
Voorstraat 152
Dordrecht


Zondag 4 februari om 15.00 uur is er in de galerie een feestelijke opening van een nieuwe tentoonstelling van bijzondere werken van Norbert de Jong en Michiel Bottenberg.

 

Norbert de Jong (Heerlen, 1965) is autodidact. Hij schildert sinds de jaren 90 van de vorige eeuw. Zijn werk is expressief en figuratief en moeilijk in een ‘hokje’ te vatten. In zijn schilderijen figureren allerlei wezens, die met elkaar communiceren. Soms lijken ze te dansen, soms te vechten, soms weet je niet precies wat ze doen. Maar dat er iets gaande is, is zeker. Daarom vertegenwoordigt zijn werk een heel speciale droomwereld. Norbert werkt niet vanuit een van tevoren bedacht concept, maar intuïtief. Bij Norbert is schilderen op alle fronten: uitvinden. Zijn werk is voortdurend in ontwikkeling en zijn zoektocht is nog lang niet afgelopen. De bruisende schilderijen en tekeningen bevestigen dat. Ze maken nieuwsgierig naar wat volgt.

Michiel Bottenberg (’s Gravendeel 1977) maakt kunst omdat hij zijn talenten kan benutten, er van tot rust komt, en het voldoening geeft als hij kan vormgeven wat hij in zijn hoofd heeft. Michiel brengt zeer veel tijd door achter zijn pc en bedenkt en maakt steeds weer andere animaties, afbeeldingen en filmpjes. Wiskunde, geometrische figuren, (abstracte) in elkaar passende vormen, ruimte en kleurgebruik kan hij op de pc vormgeven. Eerst heel eenvoudig, voorzichtig, primitief, jaren later met veel meer ontwikkeling en ingewikkelde figuren. Hij maakt fractals (zich in zichzelf herhaalde vormen) door middel van spiegelen, roteren, schalen, transleren e.d. en zo ontstaan er afbeeldingen die hij naar eigen inzicht kan maken. Michiel experimenteert graag met de 3D-printer en ervaart dat zijn denkbeelden zich in de werkelijkheid kunnen manifesteren, driedimensionaal. Hij maakt kubussen, metatron’s (regelmatige veelvlakken) e.d. Deze kunstvorm heet computergraphics.


Complete agenda >