Het Woord in Pictura
Expositie
datum: 30 maart t/m 5 mei 2019
locatie:

Pictura Dordrecht
Voorstraat 192-192
3311 ES Dordrecht


Meer info op website

Onze slottentoonstelling in het kader van de ’Ode aan de Synode' heeft als thema TAAL.
Pictura heeft drie beeldend kunstenaars uitgenodigd die in hun werk specifiek omgaan met taal als beeld, waar beide een gelijkwaardige rol spelen. Zij tonen nieuw werk, hun persoonlijke antwoord -in en met taal- rondom de thematiek van de Synode.

Gracia Khouw heeft een verzameling aangelegd van ongeveer 900 twaalfletterwoorden. Precies twaalf van deze twaalfletterwoorden heeft Khouw geselecteerd en uitgewerkt tot woordbeelden. In de tentoonstelling worden ze getoond als grote digitale prints en in de vorm van een leporello.

Niels Post gebruikt voor zijn werk Bijbelse en religieuze teksten die in zijn spamfilter terecht zijn gekomen. Uit de binnen gekomen e-mails heeft hij zinnen geselecteerd en deze verwerkt tot sculpturale wandwerken van papier en hout.

Tanja Smit’s tekstwerken zijn tekeningen die onderhuidse structuren van teksten aan het licht brengen. Speciaal voor de tentoonstelling heeft ze haar procedures losgelaten op het verhaal over de zondvloed in de Statenbijbel. De werken zullen ook dienen als grafische partituren voor twee bijzondere concerten in Pictura door Monica Akihary (stem), Han Buhrs (stem) en Orlando Aguilar (slagwerk).

Op 30 maart om 17 uur is de opening van Het Woord met het eerste concert van Tanja Smit. Mis het niet!


Complete agenda >