Expositie Dave Muller en Rob Bezemer in Via Lumina
Expositie
datum: zaterdag 9 juni t/m 2 september 2018
locatie:

Via Lumina
Voorstraat 151
Dordrecht


Meer info op website

Expositie tweede en derde kwartaal 2018

Op zaterdag 9 juni om 15:00 uur wordt er weer een nieuwe expositie geopend. De expositie loopt tot en met 2 september 2018. Er zijn werken te zien van de volgende kunstenaars:

  • Dave Muller
  • Rob Bezemer

Over Dave Muller
Geboren en getogen in Twente, sinds 2012 woonachtig bij de Hoop in Dordrecht. Na zijn middelbare school diende Dave vier jaar bij het Korps Mariniers en pakte daarna het studeren weer op o.a. bij de Kunst Academie (monumentale vormgeving en schilderen). In de jaren tachtig verhuisde Dave naar Amsterdam, had een productieve schilder periode en verkocht veel. Tijdens deze periode ook werkzaam in de Bijlmer bajes en coördinator in een kindertehuis. In 1993 kreeg hij een burn-out en moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Op de PAAZ-afdeling van het ziekenhuis bleek dat hij een bipolaire stoornis had, maar nam dit niet al te serieus. Na zijn ontslag uit het ziekenhuis herpakte hij het schilderen maar raakte ook aan de drugs. Schoot constant in een manie en depressie, het gebruik van drugs eiste zijn tol. Zes jaar geleden heeft hij zich laten opnemen bij de Hoop.  Nu is schilderen zijn lust en zijn leven, zijn stijl veranderd van figuratief naar meer abstract. Dave wil u laten genieten van zijn schilderijen.

Rob Bezemer
Geboren 1958 in Zwijndrecht, is een echte outsider kunstenaar : hij zoekt in zijn werk de grenzen op, heeft geen kunstopleiding, valt buiten de bestaande kunststroming en heeft een beperking. Rob heeft een grote productie; als hij de beschikking heeft over materiaal , dan gaat hij direct aan de slag met kwast en acryl verf.  Hij is veelzijdig: naast landschappen, en het stedelijk verkeer maakt hij ook stillevens en portretten. Rob probeert een bepaalde , meestal mystieke sfeer, in zijn werk te brengen. Zijn inspiratiebron is vooral de natuur (de Alblasserwaard en de Biesbosch). Zijn voorbeelden zijn de kunstenaars Herman Gordijn en Jan Toorop.


Complete agenda >