‘Dordt hé’ verzamelde portretten van Dordrecht in SBK Dordrecht
Expositie
datum: 12 januari t/m 23 februari 2019
locatie:

SBK Dordrecht
Voorstraat 180,
3311 ES Dordrecht
In de expositie 'Dordt hé' wordt een verzameling portretten getoond van het eiland van Dordrecht en haar inwoners. De expositie bestaat uit recent werk van Mascha Joustra en ouder werk (om en nabij 1980) van verschillende (Dordtse) kunstenaars, te weten: Thijs Wolzak, Anna Pool, Marc Ruygrok, Hans de Jong en Wick van Rij.

Mascha Joustra maakte de serie ‘Elders’ waarin zij haar ervaring als katholieke Brabander met het protestantse Dordrecht heeft willen vastleggen. Het resultaat is een schitterende en goed ontvangen fotoserie van het eiland van Dordrecht, haar rivieren en haar inwoners. Of zoals zij zelf zegt: ‘het verlangen naar ‘elders’ wordt weergegeven in verhalende beelden die doen denken aan tijden van weleer, het symboliseert een weemoed naar toen.’
 
De foto’s van Thijs Wolzak, Anna Pool, Marc Ruygrok, Hans de Jong  en Wick van Rij corresponderen met het recentere werk van Mascha Joustra in hun weergave van plekken en mensen die Dordrecht typeren.  

De expositie loopt tot 23 februari 2019.

Openingstijden van SBK Dordrecht zijn elke week van woensdag tot en met zaterdag en de eerste zondag van de maand, van 12:00 t/m 17:00.

U bent van harte welkom!

Complete agenda >