Tentoonstelling Lou Ten Bosch in Pictura
Expositie
datum: 6 januari t/m 10 februari 2019
locatie:

Pictura
Voorstraat 190
3311 ES Dordrecht


Meer info op website

De kunstenaar en de etnograaf

Een keuze uit het nagelaten werk van Lou Ten Bosch in samenspraak met een selectie etnografica van Ad Breevaart. De tentoonstelling wordt aangevuld met documentatie uit het Pictura-archief.

Het kunstenaarschap van Lou Ten Bosch kenmerkt zich door een speelse veelzijdigheid en talent tot improviseren. Als docent tekenen wist hij hiervan ruimschoots gebruik te maken. In het beeldende werk werden alle mogelijke materialen door hem  benut en hergebruikt. De tekening, het schilderij, een bewerkte daklei of badkamertegel, maar ook een kunstig gevlochten houtwal kwamen in zijn scheppingsdrang gelijkwaardig aan bod. Zijn activiteiten als performer zijn legendarisch geworden.

Ad Breevaart heeft vanuit een speelse levenshouding een collectie etnografica bijeen gebracht met een persoonlijke smaak. Intuïtief verzamelt hij maskers, ceremoniële objecten en voorouderbeelden uit uiteenlopende culturen. Maar ook hedendaagse iconen zoals bijvoorbeeld Nijntje, hebben daarin een plaats gekregen. De verzamelaar Breevaart blijft met open blik steeds alert op nieuwe vondsten.  

U bent van harte uitgenodigd voor de feestelijke opening op zaterdag 5 januari 2019 om 17 uur.


Complete agenda >