In het spoor van de stijl in Kunst&Vorm
Expositie
datum: Opening 1 oktober 16.00 uur. Verder te bezichtigen tot 29 oktober
locatie:

Kunst&Vorm
Gravenstraat 31
Dordrecht


2017 is het jaar dat in Nederland op verschillend plaatsen aandacht is gevraagd voor een stroming die zich 100 jaar geleden toonde in diverse vormen. De vormentaal en de kleuren van De Stijl resoneren in vele experimenten. Sommige kunstenaars bouwen voort op de verworvenheden van De Stijl, een naadloze versmelting van beeldende kunst en architectuur.

KUNST&VORM Gravenstraat 31 Dordrecht toont in dit kader het werk van Jolande Vermeulen uit Dordrecht werkend lid van Teekengenootschap Pictura. Haar werk ontstaat uit verschillende soorten plakplastic, tape op papier, doek en paneel. De verbeelding die ontstaat, kan men een modern stadslandschap noemen waar industriële constructies deel van uitmaken.

Het verzamelen van beeld materiaal met fotografie is een basis die als uitgangspunt dient voor haar compositie. Het prepareren van de collages vraagt bijzonder aandacht, reden voor haar om het werk met epoxy af te werken, dit geeft de compositie meer diepte.
 
Opening van de expositie zondag 1 oktober 16.00 uur, van harte welkom. Verder te bezichtigen tot 29 oktober vrij t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur buiten deze tijden op afspraak.

Complete agenda >