Expositie beeldende kunst & design van Esseline Keeven in Galerie Hofsteeg
Expositie
datum: 3 februari t/m 31 maart 2019
locatie:

Galerie Hofsteeg
Steegoversloot 41
Dordrecht


Meer info op website

Met veel plezier toont Galerie Hofsteeg in de periode van 3 februari t/m 31 maart 2019  werken van  beeldend kunstenares Esseline Keeven.  Haar werk bestaat onder meer uit krachtige, kleurrijke abstracten en designobjecten. “Formidable lighting” is de titel van de lichtobjecten, die zij in het kader van haar design ontwikkeld heeft. Op zondag 3 februari tijdens het Kunstrondje Dordt, vindt om 15 uur de opening van de expositie plaats. 

Esseline maakt graag gebruik van verschillende materialen en technieken bij haar schilderijen. Op veel schilderijen is een mix gebruikt van gouache, acryl, inkt en zwaartekracht. Ze werkt vaak met schildersmessen zodat haar handschrift grof en puur is. Ze staat altijd open voor een nieuw experiment, zoals bijvoorbeeld vreemde materiaal combinaties.
Tijdens het schilderen zijn muziek en compositie voor haar erg belangrijk. Ze laat zich inspireren door diverse soorten muziek zoals: Vive la fete, Tchaikovsky, Erik Satie, Arctic Monkeys, muziek uit de film “La Double Vie de Véronique”, Nirvana, Rage Against The Machine, Spinvis, Cinematic Orchestra, Fatboy Slim, Black Keys, Royal Blood en nog veel meer. Tijdens een optreden van de band: Ein Zwei Orchestra heeft ze zelfs op het podium het grote schilderij ‘Hundertwasser’ gemaakt.  
De compositie is veelal een uiting van de stemming die de muziek bij haar opwekt. Om die reden is bij veel schilderijen ook vermeld, naar welke muziek ze luisterde tijdens het maken ervan. Ze gaat daarna nog kritisch door met de kleuren compositie, zodat deze perfect is. Niets is toeval.
Haar laatste werken zijn portretten. Deze gaan over verschillende huidskleuren. In Nederland zijn er veel soorten huidskleuren. 

Esseline heeft onder meer het Grafisch Lyceum in Rotterdam, de Design Academy in Eindhoven en de docentenopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht met succes doorlopen.

De expositie is iedere week op donderdag-, vrijdag-, en zaterdagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur en op de eerste zondag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur te zien in Galerie Hofsteeg, aan de Steegoversloot 41 te Dordrecht.


Complete agenda >