Expositie MOHBRA bij Unlimited Art Gallery
Expositie
datum: 15 juli t/m 15 augustus 2017
locatie:

Unlimited Art Gallery
Vleeshouwersstraat 42
Dordrecht


Meer info op website

Op 15 juli 2017 om 14.00 uur zal er bij Unlimited Art Gallery in de Vleeshouwersstraat 42 een nieuwe expositie starten. Het betreft de officiële opening van de expositie van de kunstenaar Mohbra - Mohamed Brahimi. Deze opening duurt tot 18.00 uur en de entree is gratis. Tijdens de opening zal de kunstenaar Mohbra zelf ook aanwezig zijn tot 16.30 uur. Tot slot zal de expositie lopen vanaf 15 juli tot en met 15 augustus 2017.

Mohbra is geboren in Algerije en had van jongs af aan met zijn 3 jaar jongere broer (Rabah) het idee om het washok van zijn moeder te annexeren. Ze hebben er toen al een zogenaamd atelier van gemaakt dat de naam “LEBUITA” kreeg, wat in het Nederlands het hokje betekent.

Na verschillende scholen te hebben gedaan in Algiers, werden de broers gedreven door hun creatieve gedrag om naar Europa te reizen om daar verder hun kennis uit te breiden. Mohamed vertrok richting Spanje voor een half jaar, daarna kwam Frankrijk aan de beurt en later Engeland waar hij in Londen verschillende studies volgde van mode tot industriëel design. In 1985 ontmoette hij zijn Nederlandse vrouw en een jaar later besloot hij om zijn grenzen te verleggen en naar Nederland te gaan. Zijn droom kwam uit toen hij in 1997 met de hulp van zijn vrouw zijn eigen atelier aan huis opende. Atelier “LEBUITA” was dan een feit. 

Mohbra is een veelzijdig kunstenaar van aquarellen, schilderijen, collage, beeldhouwen tot schrijven toe. De materialen die hij gebruikt verschillen materialen: papier, hout, gips en lood, en als laatste meest gebruikte voornamelijk textiel. Met het gebruik van kleurrijk textiel maakt hij unieke en prachtige schilderijen. Het werk van Mohbra is chaos dat een rust uitstraalt waardoor je in het diepst van je ziel wordt geraakt en alles om je heen vergeet. Wat zijn ogen zien maken zijn handen. Hij rust daarbij niet tot de perfectie is bereikt. Uiteindelijk is deze expositie voor een ieder die van bijzondere kunst houdt een zeldzame kans om wonderbaarlijke kunst te ervaren.


Complete agenda >